Project information

  • Fully occupied during construction

  • Completed 2015

Portland, ME

 

New, high-contrast finishes, lighting, and furnishings update this narrow lobby.

Glass walls open the first-floor conference room to borrowed light, and a corner seating area encourages spontaneous conversations.

The inviting break room on the 6th floor includes a coffee bar with dramatic views toward the waterfront.

Glass partitions and a sliding door turn an awkward, narrow space into a conference hub, with a small seating area to the left.

The client asked for a dramatic, elegant upgrade to the 1st and 6th floors. PDT's interior designer replaced a dated color scheme with a more dramatic, higher-contrast, and reflective environment to bring a fresher, contemporary feel to this workplace, which included the public lobby, staff entrance lobby, conference rooms, offices, bathrooms, the mail room, and the Safety Academy on the first floor and open offices, break room, and conference room on the 6th.

In the front lobby, new updated finishes and lighting make the space brighter, safer, and more welcoming. In the elevator lobby, a floating ceiling conceals new LED lighting and existing ductwork, while new flooring, wallcoverings, and decorative backlit resin panels with embedded twigs illuminate this formerly dark space.

Photo credit: © Jeff Stevensen


Select interiors/furnishings projects