Project information

  • Third-floor renovation 9,900 sf

  • Completed 2009

Portland, ME

 

The entry to the facility sets a tone with high-end finishes and a hospitality aesthetic. To the left is Oculoplastics; to the right, Simply Radiant.

The Simply Radiant waiting room is an attractive seating area with views of the Stroudwater River.

Providers stand at innovative hallway workstations to type notes, do paperwork, and check charts.

The comfortable waiting suite at Simply Radiant includes a small kitchen, with snacks and hot drinks.

Health care facilities do not have to feel institutional: bright color lifts the spirits.

Cramped quarters and lack of parking were inhibiting the growth of Maine Eye Center's Oculoplastics and Aesthetic Divisions.

Moving these services to a separate facility allowed Maine Eye to address space needs and to define a practice image more in keeping with the clientele and begin the process of establishing a brand identity.

Through the use of color, unique materials, and lighting, the appearance of a high-end specialty practice is the lasting impression of this efficient working environment.

For Maine Eye Center’s website, click here.

Photo credit: © Sandy Agrafiotis


Select interiors/furnishings projects